Sárvár

SÁRVÁR BEMUTATÁSA
 
2006. március 16., csütörtök
 
Sárvári szálláshelyek, szállás. Sárvár bemutatása. A sárvári Gyógy és Wellnessfürdő.
Sárvár, hangulatos, látnivalókban gazdag, gyógyvizéről ismert kisváros. A fürdő különlegességét és egyediségét a kiváló gyógyvíz és a széleskörű gyógyászati kezelések mellett a napjainkban egyre népszerűbbé váló wellness jelleg adja. Fürdőzés után érdemes elindulni a városban és megismerkedni műemlékeivel, történelmével, hagyományaival.
Sárvár
Azok a vendégek, akik ellátogatnak a Nádasdy várba, megismerkedhetnek a vár, valamint a magyar huszárság történetével.
A kiállítások megtekintése után pedig kellemes sétára nyílik lehetőség a várkert arborétumában. A város vonzerejét olyan színvonalas kulturális programok növelik, mint például a már évek óta megrendezésre kerülő nemzetközi folklórfesztivál, a nemzetközi fúvóstalálkozó, a Simon - Júdás országos kirakodóvásár, vagy a Históriás napok.
Nádasdy-vár

GYÓGY- ÉS WELLNESSFÜRDŐ
A sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. Az élménymedence egész évben különleges fürdőélményt kínál pezsgőfürdővel, masszázsfúvókkal, fekvőpadokkal, gejzírrel, sodró folyosóval, víz alatti láb- és testmasszázzsal.
Sárvári Gyógy és Wellnessfürdő
Érdemes ellátogatni a Szauna-világba is, ahol aromakabinok, gőzfürdők, különböző hőmérsékletű finn szaunák, gőzös szauna és Kneipp-medence nyújtanak felüdülést. A Mediterrán kert azon látogatók igényét kívánja kielégíteni, akik a medencetértől elkülönülve, csendes, nyugodt környezetben szeretnének kikapcsolódni, relaxálni.

A fürdő egyik legfontosabb vonzereje kétségtelenül az itt található kétféle gyógyvíz.
Az egyik az 1200 m mélységben található, 43°C-os alkáli hidrogén-karbonátos víz, amely mozgásszervi betegségek, reumatológiai panaszok kezelésére, valamint sportsérülések, törések, ortopéd műtétek utáni rehabilitációra alkalmas.
élmény medence
A másik a 83°C-os magas sótartalmú gyógyvíz, melynek nagyon kedvező a hatása egyes nőgyógyászati gyulladásos betegségek kezelésében. A magas sótartalmú gyógyvízből lepárlással állítják elő a híres Sárvári Termálkristályt.
csúszda
A kalandmedence kalózhajóval, vízi várral és bébipancsolóval a gyermekek birodalma.
A fürdő sokszínű wellness kezelésekkel áll a vendégek rendelkezésére. Az országban egyedülálló terápia a tibeti hangmasszázs, amely segít megszabadulni a mindennapi gondok okozta stressztől, visszaállítja a test és a lélek harmóniáját.
gyermek medence
LÁTNIVALÓK
Nádasdy-vár
A vár honfoglalás kori földvárból épült ki a XIV. században. A középkori vár helyén a XVI. században épült az ötszögű erődítmény, reneszánsz stílusban. A várárkon keresztül vezető híd, mely a kaputoronyhoz vezet, a XIX. században készült.A kosáríves kapu 1589-ben épült, alkotója Donato
Nádasdy-vár
Grazioli. Nádasdy-vár lovagtermét csatajeleneteket és ótestamentumi témákat ábrázoló freskók díszítik.
Nádasdy Ferenc Múzeum
A múzeum kiállítótermeiben a helyi és a magyar kultúra számos ritka emléke található. Legszebb terme a díszterem, amelynek mennyezetén Nádasdy Ferenc győztes csatáit örökítette meg Hans Rudolf Miller 1653-ban. A díszterem oldalfalait Dorfmeister István 1769-ben készült képei díszítik.
Arborétum
Természetvédelmi terület. Megtalálható itt többek között a tiszafa, a japán stóraxfa, a mocsári tölgyek, égerfák, különféle fenyők, valamint a májusban csodálatosan virágzó rododendronok.
Sárvári Arborétum
Evangélikus templom
1834-1836 között épült klasszicista stílusban. Homlokzatán négy toszkán oszlop tartja a klasszikus párkányt és timpanont.


 
Csónakázó-tó
Sárvár csendes, nyugodt környékén található. Csónakázásra, hétvégi piknikre, horgászásra, s persze egy egyszerű sétára is igazán megfelelő hely, ahol távol a zajoktól bárki kikapcsolódhat, s gyönyörködhet a természet szépségeiben

0 Response to "Sárvár"

Megjegyzés küldése